Safety Lux; de geschiedenis en wat ons onderscheidt

“Bij Safety Lux streven we er elke dag naar om professionals te voorzien van de juiste mobiele verlichting, zodat zij optimaal hun werkzaamheden kunnen uitvoeren.”

Inleiding

Safety Lux is importeur, distributeur van mobiele hand- en werkverlichting voor de professionele gebruiker zoals politie, brandweer, defensie, beveiliging en industrie. Hoogwaardige technologie en duurzaamheid spelen voor onze gebruikers een voorname rol. Daarbij worden de allernieuwste ontwikkelingen op het gebied van LED toegepast en beschikken wij over een zeer uitgebreide expertise om de juiste verlichting aan te bieden.

Ons product portfolio is zeer uitgebreid en omvat hand- zaklampen, werklampen, tactische lampen, EX ATEX – explosieveilige lampen, schijnwerpers, hoofdlampen en UV-lampen. Safety Lux beschikt over de juiste kennis voor de toepassing van explosieveilige handlampen (Ex ATEX) voor met name de brandweer en industrie.

Het Begin: Oprichting en samenwerking met Streamlight

Safety Lux werd opgericht in 1966 en startte als een bedrijf dat reclamebelichting leverde. De toenmalige eigenaar was op een beurs in Amerika en kwam daar in gesprek met het, net opgerichte, bedrijf Streamlight. Streamlight was net gestart als leverancier van gespecialiseerde verlichting voor de lucht- en ruimtevaartindustrie. De producten van Streamlight werden ontwikkeld om aan de hoge eisen van deze sector te voldoen. Safety Lux was het eerste bedrijf buiten de USA die Streamlight producten mocht verkopen.

Kennis en innovatie als Sleutel tot Succes

Door onze kennis van zaken, jarenlange ervaring, persoonlijke betrokkenheid, ondersteuning, technische knowhow en veel contact met gebruikers zijn wij in staat om voor al uw verlichtingsvragen een oplossing te bieden. Wanneer u goed geïnformeerd bent is het makkelijker om het juiste product aan te schaffen. Innovatie zorgt ervoor dat u gebruik maakt van de laatste technologieën op het gebied van mobiele verlichting. In uitdagende wereld van mobiele verlichting lopen wij voorop.

Uitbreiding van het assortiment

Waar Safety Lux ooit begon met de levering van de staaflamp is het productportfolio, sinds de start in de zestiger jaren, enorm uitgebreid. Het assortiment bestaat uit hoofdlampen, explosief veilige lampen, werklampen en bijvoorbeeld wapenlampen. Heeft u een specifieke uitdaging op het gebied van mobiele verlichting, neem dan contact met ons op. Wij denken graag met u mee!

Klantgerichte Benadering

Wat ons onderscheidt, is onze klantgerichte benadering. Wij begrijpen dat elke industrie en elk bedrijf unieke behoeften heeft op het gebied van mobiele verlichting. Wij bieden oplossingen aan, waarbij we nauw samenwerken met onze klanten en leveranciers om tot de best mogelijke oplossingen te komen. Onze persoonlijke benadering heeft geleid tot langdurige relaties met zowel kleine als grote organisaties.

Duurzaamheid en Maatschappelijke Verantwoordelijkheid

Bij Safety Lux geloven we sterk in maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarom bieden wij een inzamelingsprogramma aan voor oude zaklampen en batterijen. Wij zorgen voor een milieuvriendelijke verwerking van deze materialen in samenwerking met Stichting Open. Verpakkingen worden hergebruikt en afval gescheiden. Op deze manier dragen wij bij aan een schonere toekomst en verminderen we elektronisch afval.

Conclusie

De geschiedenis van Safety Lux is er een van voortdurende groei, innovatie en toewijding aan mobiele verlichting. Onze unieke benadering van oplossingen, gecombineerd met een sterke focus op klanttevredenheid en duurzaamheid, onderscheidt ons van andere leveranciers. Wij bestaan meer dan 50 jaar en zijn ook klaar voor de komende 50 jaar!